June 10, 2019

Бъбъл футбол

Какво представлява?

 

Играта Бъбъл Футбол се играе от 2 отбора по 5 или 6 човека с помощта на огромни надуваеми топки, наречени бъбъли. Бъбълите се слагат като раници и обгръщат цялото тяло, като оставят краката свободни и по този начин позволяват да се играе футбол и други игри, в които трябва да повалиш противника на земята. Игрите са изключително забавни и едновременно много натоварващи. Целта е да се отбележат повече голове или да се повалят всички противници на земята. Вероятността от контузии е сведена до минимум, тъй като почти цялото тяло е защитено от бъбъла. Играе се с удобно спортно облекло, без обувки със шипове и с доста добро настроение.

 

 

Тактически игри:

 

Спарта

Отборна игра, при която всеки повален на земята играч изгаря и напуска терена. Рунда приключва, когато един от двата отбора елиминира всички играчи на противника

Защити капитана

Всеки отбор избира капитан. Рунда се играе докато един от двамата капитане не бъде повален, тогава неговия отбор губи битката.

Сумо

Играчите се нареждат в кръг и при сигнал навлизат в кръга. Целта е да се изблъскат всички противници от кръга. Победител е последният оцелял!

Бъбъл Битки

Играе се без правила и ограничения. От 1vs1 до 5vs5 битки, борби и съзтезания.

Един срещу всички

Най-силният играч(или шефа) се изправя срещу всички останали. Рунда свърша, когато бъде повален или когато повали всички противници

Булдог

Английска тактическа игра, наподобяваща ръгби. Избира се един играч, който е булдог и той застава в единия край на игрището, а всички останали в другия край. При сигнал всички трябва да стигнат до страната на булдога, а той да се опита да предоврати това. Всеки спрян/бутнат играч преминава от неговия отбор за следващия рунд. Играта се играе докато отбора от играчи на булдога бутне на земята всички останали играчи. 

Ограничение в бройката на хора няма, като за един час могат спокойно да се завъртят 20 – 25 човека в няколко отбора играейки турни или различни рундове.

Галерия